Yoga en Dans

Kinder & Jongerengroepen

In deze groep werk ik met name met dans, beweging, adem, ritme, daarbij horende expressie, ervaren en belichamen van gedachten, gevoelens en emoties. Maar ook met behulp van creatieve processen, kinderfilosofie, elementen uit de natuur en Integrale Yoga voor kinderen en jongeren.

Zo kan er een betere verbinding gemaakt gaan worden tussen het hoofd en het lichaam, vanuit een groter lichaamsbewustzijn. Er kan een betere integratie gaan plaatsvinden, waarbij informatie makkelijker verwerkt kan worden.

Lichaamsgericht & ervaringsgericht op avontuur en zo steeds opnieuw samen een nieuwe dans mogen onderzoeken en creëren! Zorgt voor een betere verbinding met onszelf, onze omgeving & buitenwereld, en vooral veel plezier.  – Dansimpulz

 

Hoofd – Hart – Handelen

Het in verbinding brengen van HOOFD – HART – HANDELEN staan hierbij in groepsvorm centraal.

Hoofd Kinderfilosofie en educatie.
Hart Lichaamsbewustwording, luisteren naar eigen lichaam en impulsen, ruimte leren geven aan adem en ritme, omarmen eigen Natuur.
Handelen Bewegen, dansen, expressie leren geven van gedachten, gevoelens en emoties, uiting geven aan creatieve impulsen.

Praktisch:

De groepen Yoga en Dans voor jongeren 10-12 jaar en 12-18 jaar, zullen bij voldoende aanmeldingen starten per februari 2020. Onder de naam Dansimpulz, op de locatie van Flow’er in Middelburg.

Lijkt het je iets? Ga voor aanmelden, meer informatie en/of contact, naar de prijslijst en /of het contactformulier op de site van Dansimpulz.

 

 

Reeks Yoga en Dans Volwassenen

(vanaf 18 jaar)

In deze reeks, zul je op een vernieuwende wijze jouw eigen authenticiteit mogen ervaren, verdiepen en belichamen.

Tijdens de reeks zul je zien hoe de gevoelsaspecten, bewustwording en het meditatieve aspect van de yoga en het enthousiasmerende van de dans, samen mogen komen met de bewegingen en houdingen van zowel yoga als dans.

Thema’s die voorbij zullen komen zijn o.a.: Vertrouwen, Adem, Ruimte, Kracht, Stabiliteit en Balans.

De muziek die gebruikt wordt, is toegankelijk voor iedereen. Denk hierbij aan een combinatie van klassieke- en wereldmuziek, maar zeker ook hedendaagse muziek. Dit alles maakt de yogadansserie op muziek zo rijk.

De dans bestaat meer uit bewegingen dan houdingen, maar ook hier maak je vaste bewegingen, zoals een loopdraai, een kruispas, een sprong en coördinaties. Dans is onder andere een techniek die je jezelf eigen kunt maken. Tijdens de reeks train je de spieren en door herhaling gaan de bewegingen in het spiergeheugen zitten. Daarna komt de ervaring, de bewustwording en de meditatieve beleving meer op de voorgrond. Je kunt altijd mee doen, de choreografie is voor iedereen aan te passen. Een serie asana’s of een dans kan namelijk in een makkelijke en in een moeilijke variant gedaan worden.

Er is aandacht een zorgvuldige opbouw van de yoga- en dansoefeningen, zodat ieder haar eigen bewegingen en daarmee ‘bewegingstaal’ kan vergroten. Zo kun je jezelf steeds blijven ervaren als deel van het geheel. Een vaste structuur geeft steun om jezelf verder te kunnen ontwikkelen. In sommige situaties is daarbij het loslaten van een aangeleerde structuur weer een belangrijke stap in je ontwikkeling. Alles is mogelijk.

 

“Deze dans laat onze eigen schoonheid en Natuur zien, belichaamd en stralend.

Als een licht in de duisternis. In verbinding met elkaar.

Omarm je eigen wereld, straal je eigenheid uit in het geheel …

… en dans

… De Dans van het Leven.” – Dansimpulz.

De reeks Yoga en Dans voor Volwassenen, zal bij voldoende aanmeldingen starten per februari 2020. Onder de naam Dansimpulz, op een nog te bepalen dag en tijdstip, op de locatie van Flow’er in Middelburg.

Lijkt het je iets? Ga voor aanmelden, meer informatie en/of contact, naar de prijslijst en /of het contactformulier op de site van Dansimpulz.