DANSIMPULZ – Dans het leven op het pad van het Hart

Zowel DANSIMPULZ als het bijhorende logo voor DANSIMPULZ, hebben zich in de loop van de afgelopen jaren en in overeenstemming met mijn persoonlijke reis, mogen mee ontwikkelen.

Ik heb mezelf bijvoorbeeld mogen laten inspireren door de schoonheid van verschillende mensen, creatieve beelden en verhalen. Het logo vertegenwoordigd daarom ook mijn eigen creativiteit, dromen, wensen, hart – mijn kado aan de wereld. Hetgeen in mijn ogen zin geeft aan het leven, is de DANS van het leven.

Laten we de wereld steeds weer mooier maken, door onze unieke dansen met elkaar te verbinden.

IMPULS staat voor Momentum. De Z voor het Zuiden uit het Medicijnwiel uit het sjamanisme, welke o.a. symbool staat voor; vertrouwen in het Leven; leven in volle bloei; begin jonge volwassenheid – snelle groei en duidelijkheid speciaal levensdoel; levenskracht en levenslust; verbinding en schepping.

Uitleg over het logo

De levensboom in het logo staat vooral voor het leven zelf, groei en genezing. Zo boven, zo beneden. De lotusbloem staat o.a. voor het hart, zuiverheid, zelfreinigend vermogen, bewustwording, spiritualiteit en yoga. Integrale Yoga is gericht op het verbinden en eenwording, bewustwording en zelfverwerkelijking. Zo binnen, zo buiten.

De danser is een van de vele yogahoudingen, welke staat voor het innerlijke en uiterlijke evenwicht en harmonie, beweging en vrijheid. Het OM-teken komt uit het Sanskriet en komt neer op balans, aarden en tot jezelf komen.

De levensbloem, ook wel flower-of-life genoemd, is de basis van het ontstaan van al het leven op aarde. Het is een krachtig symbool, wat ook wel heilige geometrie wordt genoemd. Het betreft een geometrische symbooltaal, die met beelden werkt, in plaats van woorden en daardoor veel directer en doeltreffender informatie kan overbrengen, tot op DNA niveau aan toe. De levensbloem heeft een sterk helende invloed.

Alleen het ernaar kijken of er in meditatie op afstemmen kan al grote veranderingen te weeg brengen. Het woord heilig in heilige geometrie heeft niets met religie te maken, maar slaat op een heel-wording, heling dus en dat is waar de levensbloem voor kan worden gebruikt.

Ik vind het een eer, om getuige te mogen zijn van jouw eigen authentieke Levensdans.